Socată cu kefir de apă

Ar trebui să luăm multivitamine, chiar și naturale, în fiecare zi? Iată ce ne ajută în luarea deciziei potrivite.
martie 28, 2019
Legătura între alergii și flora intestinală
iunie 7, 2019

Socată cu kefir de apă

Iubesc socata întrucât îmi amintește de copilărie, când împreună cu familia, duminică dimineața porneam spre pădure, pe jos, câțiva kilometri. Admiram natura până la destinație, făceam și mișcare și petreceam timp prețios împreună, la plimbare și picnic. Alte beneficii apăreau câteva zile mai târziu, când beam socată delicioasă făcută de mama.

Zilele trecute, văzând că a înflorit socul, am oprit într-o zonă verde, ferită de poluare și am cules circa 30 de flori frumoase, mari și parfumate. Fiind perioadă cu ploi, erau la începutul înfloririi.

Întrucât în 2-3 zile urma să plecăm, dar și pentru că aveam la dispoziție cristale de kefir de apă, am zis să testez cum iese socata cu kefir de apă, ideea fiind să fermenteze în timp util, să nu plecăm cu gândul la ea,  să și servim până plecăm :).

A ieșit delicioasă și a fermentat în nici 2 zile, astfel că mai jos este rețeta, pentru a vă bucura de beneficiile probioticelor naturale, în varianta lichidă 🙂

 

Logistica: un borcan de circa 8 L, bine spălat, sac de strecurat, tifon sau 2 fâșii de perdea, nu cea de la geam, ci o fâșie din ce a rămas la cusut, elastic de bani/ață/funie pentru a prinde tifonul.

Ingrediente: 500 g miere, circa 20 de pălării de soc, apă până se umple borcanul, „1 mână” de cristale de kefir, 1  lămâie.

 

Rețeta a fost următoarea:

Borcanul bine spălat, se umple cu apă pe jumătate și  se dizolvă mierea. În tifon sau sac de filtrare, am împachetat florile de soc, pentru a le putea scoate ușor și rapid după ce fermentează, iar socata să rămână curată. Se adaugă cristalele de kefir în borcan, spălate și ele în prealabil în jet slab de apă, apoi și florile împachetate și felii de lămâie dacă dorim acum, dacă nu, la final, când se servește.

Se pune o fâșie de tifon ca și capac, prinsă cu elastic sau ață și se lasă la fermentat pe blat în bucătărie. Mă așteptam în teorie să fermenteze în 24h, a fost puțin mai mult, aproape de 48h, însă a meritat așteptarea :D.

În poză sunt 2 borcane, mama socată și copilul kefir, stocul din care luăm pentru experimentare.

Probioticele sunt cunoscute pentru beneficiile lor asupra sănătății întregului organism, ele fiind în tot corpul și predominant în sistemul digestiv. Studiile arată că băuturile fermentate cu kefir de apă conțin 7 tulpini probiotice.

O mare varietate de probiotice naturale, generale pentru femei, bărbați, copii sau specifice unor nevoi anume, sănătate vaginală, sănătatea prostatei, sistem urinar, sănătatea colonului, probiotice prenatale, etc, sunt disponibile pentru livrare imediată, de pe site-ul nostru.

Să vă fie cu folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X