Evenimente

 

Eveniment Hrana verde la iarba verde. Vorbim si gatim.

Sambata 27 Mai, ora 10.00,

La cererea voastra, cu mare drag organizam intalnire la aer curat, in care ne propunem sa vorbim si sa si pregatim/gatim (crud si gatit) cateva retete de mic dejun de post (pentru cine doreste si proteina animala putem vorbi cum sa o inglobam astfel incat sa fie o varianta mai fericita pentru digestie), pornind de la preocuparile voastre privind:

• Obiceiuri sănătoase alimentare testate impreuna cu copiii noștri de circa 4 ani, timp în care au experimentat starea de bine, iar noi ca părinți starea de liniște;
• Din experienta de livrat copiilor mancare fie cu diverse ocazii, fie pentru gradi, sa pregatim mancare nutritiva, rapida, gustoasa si nu in ultimul rand pe care cei mici sa o serveasca cu placere (de la aspecte fizice la aspecte psihice)
• Cum ii putem influenta noi ca parinti in vederea primirii hranei cu placere si implicit pofta;
• Exemplificam idei de meniu zilnic, care sa fie super nutritiv, cu ce avem prin casa si in functie de timpul disponibil din ziua in care gatim si de activitatile sau efortul fizic al copiilor din ziua respectiva;
* Cum alegem fie o reteta in functie de ingrediente, calitate, combinatii, indulcitor natural, fie un produs in functie de eticheta si nutrienti;
* cum ii invatam pe cei mici sa faca alegeri sanatoase in magazin, de bunavoie si nesiliti de nimeni 🙂
• Cum implicam copiii in bucatarie si cum formam obiceiuri sanatoase pe viata, pentru ei si copiii lor 🙂
• Cum interpretam motivele pentru care se intampla sa nu manance in vreo zi copiii, cu referire la starea sufleteasca;
• Vorbim si exemplificam cum gandim meniul zilei, in functie de programul zilei, de ce urmarim cu privire la starea copiilor (alimente care sa il faca sa fie mai linistit intrucat, de exemplu, urmeaza somnul de pranz sau de seara, sau alte/ce alimente atunci cand plecam la o plimbare prin padure, ceea ce inseamna efort fizic sustinut);
• Si orice altceva va va mai interesa pe moment :), discutii libere.

In prima jumatate de ora, pentru copiii mai marisori, propunem obtinerea unui suc verde savuros, pornind de la culesul frunzelor verzi si organice, spalarea lor si a unor fructe bio si apoi obtinerea sucului verde la storcator prin presare la rece, pe care apoi sa il serveasca impreuna pe iarba 🙂
Din partea noastra vor fi bauturile sanatoase pentru toate persoanele, precum si idei pentru păstrarea echilibrului corp – suflet – minte și implicit a imunității de fier a copiilor.

Durata este de circa 2.5 h. Copiii sunt bineveniti, insotitorii de asemenea, spatiul exterior permite joc liber la iarba verde si loc de joaca.

Rezervările se fac în urma transmiterii unui e-mail de înscriere la office@copiiinaturii.ro. Pentru detalii suplimentare, răspundem cu drag fie pe mail, fie la numărul 0724 542 821.

Investiția ta pentru sănătatea copilului tău și echilibrul vieții viitorului adult este de 82 lei per familie.

Locația este la 10 km de Bucuresti, iesirea spre vest, prin Chiajna, iar detalii exacte vor fi anunțate ulterior participanților. La cerere, putem oferi transportul de la statia de metrou Pacii la locatie.

Participanții la întâlnire beneficiază de 10% discount la produsele raw si organice de la Garden of Life din cadrul magazinului onlinewww.copiiinaturii.ro.

Va asteptam cu drag! ❤️

 

De unde ideea…

Proiectul de față, compus din Copiii Naturii (Magazin Online, www.copiiinaturii.ro) și Copiii Naturii (facebook&blog) este un frumos proiect de suflet venit din Înalt, dospit în inimile noastre la puțin timp după coborârea pe Pământ a primului nostru copil, David, acum 4,5 ani. Încă de la nașterea lui am simțit schimbările ce aveau să vină, la început lin, apoi din ce în ce mai puternice. La circa 3 luni ale sale, indirect, avea să vină apogeul și astfel să înceapă schimbarea vieții noastre, căreia îi mulțumim și datorită căreia suntem astăzi aici pentru voi….si pentru noi.

Experiența personală, din momentul descoperirii alergiei alimentare a copilului, se bazează pe luni întregi de documentare, zi și noapte, astfel încât să îi putem asigura copilului, alăptat, hrana perfectă nevoilor sale. După îndelungă documentare, am stabilit că nevoile copilului nostru pot fi satisfăcute din punct de vedere alimentar, doar dacă dieta acestuia este bazată pe alimente integrale, pregătite corespunzător, de calitate cât mai bună, organică, combinații sănătoase în urma cărora să aibă loc absorbția nutrienților, și nu în ultimul rând pregătite în casă, proaspăt și minim procesate. După aplicarea acestor principii alimentare timp de 3 ani și jumătate, rezultatele minunate nu au întarziat să apară.

Însă, odată cu creșterea lui D, în paralel ni s-au ivit numeroase abordări de creștere a copilului. Potrivit studiilor științifice, copiii care se nasc de prin anul 1990 incoace, sunt copii care au fost trimiși din diverse părți ale Universului pentru a ajuta Pământul și oamenii. Se spune despre acești copii că au firi și vibrații total diferite, sunt veseli, iertători, volubili și cu abilități emoționale, psihice, spirituale și extrasenzoriale uimitoare, fiind mult mai maturi, talentați și independenți.

“Ei au venit aici cu o misiune specială, pentru a asista și participa la renașterea Pământului într-o dimensiune superioară celei prezente. Au început să apară în jurul anilor 90 si de atunci ei se tot nasc…”

Odată cu venirea pe lume a acestor copii speciali, cu aure energetice, pentru ei părinții prezintă o deosebită importanță având acești copii. Nu numai că acești copii ai noii lumi lucrează împreună pentru a schimba lumea în bine, dar aceștia sunt foarte diferiți întrucât ei sunt “altfel de când eram noi mici”.

Pornind de la idea că ceea ce a fost potrivit pentru noi nu se mai potrivește copiilor de azi, acești copii funcționează și simt altfel. Nevoile acestora sunt îndreptate spre un mediu liniștit în cadrul familial, cu jucării din materiale naturale, contact minim cu televizorul si derivatele, alimentație sănătoasă, organică. Mulți copii ai Noii Lumi nu vor tolera dieta clasică, datorită hormonilor, antibioticelor, chimicale, alimente din conserve metalice, glutenul sau lactate, aceștia reacționând afecțiuni precum probleme digestive, agitație, afecțiuni ale sinusurilor și nas, gât, urechi. Mucozitățile în exces sunt încercarea organismului de a se curăța, însă dacă se intervine, acestea nu mai pot fi curățate. O dietă cu alimente curate și hrănitoare lasă organismul curat și astfel și afecțiunile sunt foarte rare, de multe ori datorită factorilor externi (experiențe, mediul familial, etc) care duc fie la scăderea imunității fie la somatizare.

Nu în ultimul rând, educația este un alt factor esențial în susținerea unui copil ce vine cu darul schimbării, deoarece în cadrul unui sistem educațional potrivit există echilibru în dezvoltarea emisferelor cerebrale și a “împământării copilului în trup”.

Despre mine…

Otilia Vasile, mama, sotie, copil, sora, prieten, femeie, om.

  • studii superioare cu specializare Biochimie și Metabolism – Universitatea din București;
  • doctorat, respectiv postdoctorat în Inginerie Chimică – Universitatea POLITEHNICA din București;
  • pasiune uriașă pentru GĂTIT și stil de viață sănătos;
  • Curs „Child Nutrition” absolvit, Universitatea Stanford (OnLine);
  • Diplomă în Nutriție, respectiv Nutriția Copilului- specializare în curs;
X