Cu atata tehnologie, cum imi regasesc linistea?

Experienta numita VIATA
Experienta numita VIATA
iulie 9, 2018
Prin momente de nefericire descoperim Fericirea?
Prin momente de nefericire descoperim Fericirea?
iulie 16, 2018
Cu atata tehnologie, cum imi regasesc linistea?

Experienta reala face ca acum 3 saptamani sa uit telefonul peste noapte pe iarba, sa porneasca udarea gazonului iar el sa stea in apa pana dimineata. S-a reusit doar preluarea datelor, recomandarea fiind sa fie cumparat altul. In tot acest timp, am primit la schimb un telefon care teoretic putea sustine 2-3 aplicatii destul de utilizate de mine in acel moment, insa practica spunea altceva, ca decat suni si primesti apeluri. Nu mereu, ocazional, suna cand vroia el. Destul de bine de altfel, decat deloc :). Accesul la internet, limitat si el chiar si la calculator, tot se oprea de la firma de cablu sau curentul nu mergea. Toate drumurile duceau spre zero tehnologie.

Am inteles, intr-un final am si acceptat ca asta este, candva voi avea alt telefon, se vor repara si cablul si curentul acasa si va fi bine. Practic, venind din afara Bucurestiului, GPS-ul era util mai ales la ore aglomerate, mai un grup de whatspp, lumea vorbea, vedeam cand deja trecea o intalnire, mailuri la fel, eu nimic. Out of service.

Zilele treceau, dorinta de cumparaturi online era redusa ca nu aveam cum, cine avea nevoie suna, si eu la fel, desi trebuia sa cer diverse numere ca nu stiam decat cateva iar internetul nu functiona in zonele in care mergeam. To do list-ul se restrangea la prioritati. Aparea mai mult timp pentru mine. Mintea spunea ca pierd multe fara un telefon perfect functional si cu diverse functii, ca as fi ajuns mai repede, mai bine, faceam mai multe, etc. Sufletului incepea sa-i placa, era bine. Simteam reconectarea cu mine, nu cu telefonul.

Dupa prima saptamana, lucrurile au inceput sa se aseze, iar linistea sa apara din ce in ce mai mult. Si mai bine.

Da, acea liniste de care are nevoie mintea si sufletul.

Beneficiem de toata tehnologia, de la masini de spalat la telefon, internet, aparat de fiert apa, etc, insa pentru o buna functionare a noastra pe mai multe planuri, avem nevoie sa ne relaxam si mintea. In zilele noastre, cu tehnologia poate fizic suntem mai relaxati decat in generatia parintilor nostri, insa mental suntem mai obositi decat erau parintii nostri.

Cum fiecare intamplare are rostul ei si pare ca vine cu avantaje si dezavantaje, acum, cu telefon care face ce vrea el, de la a suna, la a se inchide, deschide, bloca, etc, cand mai bine te lipsesti decat sa il folosesti, am descoperit linistea cum creste si se mentine, am invatat sa am incredere in intuitie cand aleg pe unde sa merg cand este trafic si gps nu pot folosi, sa am mai mult timp pentru ce imi place si pentru mine si copii, cand pot fi mult mai prezenta in jocurile lor timp indelungat, desi inainte tentatia era mai mare de a verifica telefonul mai des.

Linistea vine cu detasarea de a mai face „n” lucruri pe telefon/calculator, etc, cand alegem SA FIM. Aici si acum.

Multumesc,

Otilia

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X