Copiilor nostri le plac foarte tare clatitele sarate, si cum ideal este sa fie si nutritive si satioase, combinatia de spanac si quinoa impaca ambele gusturi.
In plus sunt fara gluten, iar spanacul este gatit timp scurt, stiut fiind faptul ca la gatire timp indelungat, creste cantitatea de oxalati, ce se depune pe la rinichi.
Impartasim reteta cu voi, pentru atunci cand doriti dimineti verzi.
Timp de pregatire compozitie 5 minute, coacere inca vreo 20 min.
Pentru 5-6 portii de clatite:
* 1 masura in acest caz a fost o cana de 300 ml, si au iesit cam multe, aproximativ 12 bucati foarte satioase, data viitoare micsoram cana 🙂
* 1 masura quinoa, bio sau conventional, la alegere
* 1 masura apa
* 1 varf lingurita turmeric proaspat sau pulbere
* sare dupa preferinta
* 120 g spanac proaspat, spalat
* 1/2 legatura patrunjel
* 1-2 linguri fulgi de drojdie inactiva (de orez daca exista intoleranta la gluten sau merge si fara)
* partea alba de la un fir de praz
* zeama de la jumatate de lamaie pentru apa in care se hidrateaza quinoa.
Pentru umplutura:
* 1-2 ardei rosii
* 2-3 avocado
* cateva fire de ceapa verde, dupa gust.
Pregatire:
Quinoa se lasa la hidratat peste noapte, daca este timp, sau 1-2h daca atat avem la dispozitie, in apa din belsug, in care se adauga zeama de la jumatate de lamaie, apoi se spala in sita in jet de apa. Daca dorim fara a hidrata quinoa inainte, se spala de cateva ori in jet de apa, pentru a elimina saponina.
Quinoa strecurata, se muta in blender, peste care se adauga toate celelalte ingrediente, se omogenizeaza, iar compozitia astfel obtinuta se coace in tigaie unsa cu ulei de masline sau de cocos dezodorizat.
Ideal tigaia sa fie bine incalzita, altfel prima clatita se va rupe. Se coc clatitele si se adauga umplutura dupa preferinte.

Umplutura la alegere, in acest caz a fost cu pasta de avocado, ceapa verde si ardei, insa cum gusturile difera de la familie la familie, va incurajam sa alegeti dupa bunul plac.
Pofta buna!