Ar trebui să luăm multivitamine, chiar și naturale, în fiecare zi? Iată ce ne ajută în luarea deciziei potrivite.

Prin momente de nefericire descoperim Fericirea?
Prin momente de nefericire descoperim Fericirea?
iulie 16, 2018
Socată cu kefir de apă
mai 22, 2019

Un stil de viață sănătos are la bază mai multe aspecte de care este bine să ținem cont. Ne gândim la o dietă echilibrată și naturală, exerciții fizice, a fi conștienți de starea emoțională și odihnă suficientă. Dar despre a folosi suplimente, în special naturale? Probabil că mulți ne întrebăm dacă pe lângă hrana naturală, suplimentarea chiar face diferență în viața noastră?

Nu există un răspuns valabil pentru toată lumea, în special când este vorba despre sănătate, dar există un consens general asupra suplimentării nutrienților în viața de zi cu zi. Acest lucru presupune folosirea unor capsule/tablete în fiecare dimineață și care chiar ne poate face bine. Din păcate, majoritatea oamenilor nu reușesc să acopere toți nutrienții de care organismul are nevoie, din hrana zilnică, dacă aceasta este procesată. Nu se acoperă necesarul de fier, calciu, magneziu, potasiu, etc, iar acest lucru afectează pe termen lung performanța noastră și deci rezultatele, și chiar și stările emoționale, ce se datorează hormonilor, știința arătând legătura între echilibrul hormonal și aportul de nutrienți din hrană.

În acest context, suplimentarea dietei zilnice cu nutrienți naturali, poate fi extrem de benefică. Îți oferă toți nutrienții de care ai nevoie într-o capsulă, cu nutrienți și fără excipienți, fără a sta să calculezi miligramele din fiecare aliment consumat de-a lungul zilei.

Mai mult de atât, suplimentând cu multivitaminele potrivite, beneficiezi de mai multă energie, păr și unghii mai sănătoase, claritate în gândire, reducere stres datorită relaxării musculare, și multe altele.

Ar trebui să luăm multivitamine în fiecare zi? Iată ce ne ajută în luarea deciziei

David Levitsky, profesor în Nutriție și psihologie, în cadrul Universității Cornell, spune: “Pentru anumite grupuri de oameni, în special cei a căror dietă are lacune nutritive, un complex de multivitamine poate contribui la completarea acestor lacune’.

Astfel că este util ca înainte de a decide să folosești multivitamine pentru tine sau orice alt membru al familiei tale, aruncă o privire asupra hranei zilnice. Când facem acest lucru în familia noastră, verificăm meniul de acasă, cât și din mediul social, nevoile fiecăruia în funcție de vârstă și efort, calitatea mâncării, organică sau nu, precum și starea emoțională.

La fel de importantă este și absorbția, putem folosi cea mai bună hrană, cele mai bune suplimente, însă fiecare organism este unic și putem descoperi că se absorb mult mai puțin decât în alte cazuri, astfel că privirea de ansamblu ne ajută în acest caz.

În cazul în care constați că dieta este echilibrată și variată, că acoperă nutrienții necesari și te simți bine, suplimentarea cu multivitamine, chiar și naturale, poate că nu este cea mai bună alegere. Dozele mult mai mari de nutrienți sunt de asemenea dăunătoare. Când copiii noștri erau mici, hrana pe care o consumau era cea pregătită acasă, din alimente naturale, minim procesate, organice, astfel că suplimentarea se întâmpla rar. De exemplu, prea multă vitamina A, oferă toxicitate în corp și afectează masa osoasă, în timp ce excesul de vitamina E poate induce afecțiuni ale inimii.

Ar trebui să luăm multivitamine în fiecare zi? Iată ce ne ajută în luarea deciziei

Din fericire, când decidem că este cazul să suplimentăm, pentru cele mai bune rezultate, putem opta pentru variantele naturale, din fructe, legume și frunze, chiar și organice. Ne-am bucurat să le descoperim acum câțiva ani, le folosim cu încredere, iar rezultatele se văd de fiecare dată.

Copiii au crescut și odată cu participarea în diverse medii, călătorii și multe alte astfel de situații, când hrana variază de la un loc la altul,  sau când genetic există dificultăți de absorbție, situațiile fac să fie utilă suplimentarea cu nutrienți. Verificăm ocazional și valorile, însă ne bazăm și pe intuiție și pe ce ne cere organismul, confirmat de câteva ori de către tehnologie, și chiar s-a dovedit foarte util, confirmând întocmai ceea ce transmitea organismul, chiar și la copii.

S-a demonstrat că suplimentarea în formă naturală este utilă atât pentru corpul fizic, cât și pentru stările mentale, precum anxietate și depresie, atenție și concentrare, etc.

Cercetările științifice susțin legătura dintre starea nutrițională și comportamentul copiilor. Nutrienții specifici care au fost asociați cu comportament îmbunătățit din copilărie includ: vitamina D, vitaminele B (în special B12), fierul, magneziul și zincul. Acestea sunt toate necesare pentru a susține sănătatea sistemului nervos și a reglării emoționale, concentrare, atenție, în limitele admise pentru un copil :).

Ar trebui să luăm multivitamine în fiecare zi? Iată ce ne ajută în luarea deciziei

O dietă bine echilibrată, administrarea de suplimente de vitamine naturale dacă este necesar, împreună cu mișcarea fizică, somn suficient și perioade de relaxare, pot duce la hormoni mai echilibrați. Și cu hormoni echilibrați vine un om mai fericit și mai puțin stresat.

Când sunt și extrem de gustoase, precum una din variantele sub formă de jeleu, îți amintești ușor să le iei, ceea ce te face energic și cu mintea clară.

Ceea ce este ideal, pentru că avem multe de făcut de-a lungul zilei, atât profesional, cât și pentru noi ca adulți, și cât și ca părinți.

 

Te așteptăm pe www.copiiinaturii.ro să achiziționezi vitaminele preferate!

 

 

Surse:

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X